Olika sorters marksten

\"HK_Lai_Chi_Kok_Park_Chinese_Arch_1\"Valet av markstensmodell kan göras utifrån till exempel vad för färg, storlek, form och material ditt hus har och är i. Det finns många knep och tips att få från din markstens-affär som kan komma till nytta för dig och ditt handlande. Här är några exempel på enkla knep som man kan ha i åtanke vid sitt köp:

>> Köp din marksten hos Stonefactory.se

1. Din markstensmodell ska rent generellt ha mer ”tyngd” och färg än vad ditt hus har.

2. Är ditt hus stort får markstenen gärna vara av större modellen som är mer definierad och markant och på så sätt passar ett större hus.

3. Infälld belysning och kantstöd är en perfekt kombination för att göra stenytan komplett och väl definierad. Extra snyggt till gången fram till entrén.

Markstenar finns i många olika modeller vilket gör att du kan anpassa dina gångar, din garageuppfart eller vad du än ska göra med dina markstenar, enkelt efter smak och tycke samt ditt hus. De finns även i olika material. Markstenar kan vara i naturligt material och då bestå av till exempel granit, kalksten, sandsten, marmor eller skiffer. Det kan även vara marksten tillverkade i betong. Naturstenen besitter en naturlig färg som därför kan skifta en aning. Plattornas storlek kan också vara väldigt varierande beroende på naturliga orsaker och behövs därför sättas i antingen betong eller stenmjöl samt skarvarna bör fyllas med fog för att stenen skall sitta så bra och jämnt som möjligt och därmed hålla under en längre tid. Men även betongstenen kan få en mjuk, nött och mer naturlig färg om man så vill. Det får man genom att be tillverkaren tumla vissa stenpartier. Den stora nackdelen med betongplattor är att de inte går att salta på då betongens kvalité försämras av det.

Den stora skillnaden mellan olika markstensmodeller är ofta tjockleken på plattorna. Att välja rätt tjocklek, beroende på vad du ska ha dem till, är väldigt viktigt då man slipper att plattorna till exempel går sönder om dem är för tunna för högt tryck etc. Ska du till exempel skapa en terrass av dina markstenar behöver du inte ha en modell som är allt för tjock. Ska du däremot göra en garageuppfart gäller det att plattorna är av en tjockare modell så att dem inte ger vika.